Annons

Klubben beviljas nytt miljonlån – bygger nytt ridhus

Växjö • Publicerad 2 april 2023
Det kommer att byggas ett andra nytt ridhus i Bergunda. Bilden är ett montage.Foto: Daniel Enestubbe

Under drygt ett års tid har bygget av Abena Arena pågått i Bergunda. I början av förra året beviljades Växjöortens Fältrittklubb 17 miljoner kronor i lån av Växjö kommun för uppförande av ridhus, ridskolestall och tävlingsstall.

Nu har klubben beviljats ett extra lån på 7,5 miljoner kronor för att uppföra ett andra ridhus.

Annons

– Det blir ett lite mindre ridhus i anslutning till det större ridhuset på samma sida om vägen. Vi har haft diskussioner med kommunen under ett par månader om ett utökat lån. Dels har det berott det på att byggkostnaderna skenat iväg en del och att vi därför behövde mer pengar för att färdigställa den tilltänkta anläggningen. Dels har det berott på att vi vill bygga ett andra ridhus, säger klubbchefen Peter Wibrån till Smålandsposten.

Det nya ridhuset ska ge ökade intäktsmöjligheter för klubben. Då kan Växjöortens Fältrittklubb arrangera både nationella och internationella tävlingar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons