Annons

Klubben lägger ner i Växjö

Växjö • Publicerad 9 oktober 2018
Foto: Nadia Hagberg

Växjö Curling Club har haft planer på att bygga en ny curlinghall i Växjö. Men klubben får inte tillgång till den tilltänkta tomten i Arenastaden och heller inget driftsbidrag från kommunen, vilket var förutsättningen för att hallen skulle kunna byggas.

”Efter detta bakslag lägger curlingklubben ned sin verksamhet i Växjö och räknar med att ingen curling någonsin spelas i Växjö”, skriver klubben på sin hemsida.

Annons

Curlingklubben behövde ett årligt driftbidrag på 400 000 kronor under tre år för att uppfylla målen för bland annat ungdomsverksamhet. Tanken var att det privata fastighetsbolaget LTB Förvaltning skulle bygga hallen och hyra ut till curlingklubben.

Växjös mest aktiva curlare kommer att fortsätta spela seriespel med de två återstående lagen. Men träningen förläggs i Jönköping.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons