Annons

Klubbytet leder uppåt i systemet för Birgersson

Mjällby AIF är tillbaka i superettan.
Andreas Birgersson kommer att följa med laget upp till den näst högsta divisionen.
Sölvesborg. • Publicerad 18 oktober 2018
Andreas Birgersson.
Andreas Birgersson.Foto: Bo Åkesson

Mjällby AIF tog på söndagen steget upp till Superettan. Blekingeklubben har pulvriserat division 1 södra och kunde säkra avancemanget redan nu. Av seriespelet återstår nämligen fyra matcher.

MAIF spelade 1-1 mot Utsikten – vilket räckte.

Annons

– Vi firade lite efter. Det får man passa på att göra. Det blev rätt sent men vi hade trevligt, säger den tidigare Österspelaren Andreas Birgersson.

Beskriv känslorna när det stod klart att ni hade gått upp?

– Skönt att vi klarade av att uppfylla vårt mål och hela den biten. Nu vet vi att vi är klara och slipper spela med den pressen. Nu kan vi slappna av lite och spela helt utan press.

Birgersson kom in sent i årets upplaga av Mjällby. Anfallaren inledde säsongen i Lund, där han sköt 16 mål på 16 starter, sedan fick han alltså avsluta säsongen med ett avancemang från söderettan då han varit uppsatt i Mjällbys laguppställning vid sex tillfällen varav han har startat fyra.

– Det är många faktorer som spelar in i att vi lyckades. Mjällby är en klubb som har spelat i superettan och i allsvenskan tidigare. Klubben vet vad det innebär och vi får bra förutsättningar inför varje träning och match hela tiden.

Birgerssons kontrakt med Mjällby sträcker sig över nästa säsong. Ett avtal som han ämnar fullfölja.

– Tycker det har gått lite knackigt nu på slutet för min egen del. Det har varit lite skador och skavanker plus att jag har varit på någon utbildning som har gjort att jag inte har kunnat träna så bra som jag själv har velat. Över det så tycker jag att det har gått bra sen kunde man alltid ha önskat att man skulle göra fler mål för det har inte blivit så många än.

Du har sparat dem till superettan?

– Ja, precis.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons