Annons

Kompisduell när ren seriefinal avgör den södra fyran

Slätthög eller Grimslöv/Västra Torsås?
På lördag avgörs vilket av lagen som spelar i division 3 nästa vår.
Slätthög • Publicerad 4 oktober 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lena Gunnarsson

Ettan Slätthögs Bois står på 46 poäng och Grimslöv/Västra Torsås är en poäng bakom. Lagen ställs mot varandra i den sista omgången i fyran på lördagen då Slätthög tar emot G/V T. Laget som går segrande ur striden spelar nästa säsong i division 3 – något som Slätthög gör även vid oavgjort.

– Det här är en seriefinal på en helt ny nivå. Det må vara division 4 men det är inte många som spelar en större match i sin karriär av oss. Vi har ju Björn Stringheim som har spelat i allsvenskan men för övriga är detta förmodligen den största matchen. Det är tre års arbete som kokas ned i 90 minuter då allt ska avgöras, säger Slätthögs tränare Muamer Makic.

Annons

Motståndaren känner han väl, främst lagets tränare – Enes Ahmetovic.

– Det är en av mina bättre kompisar som står på andra sidan. Jag var faktiskt hos honom i går (läs: söndag). Vi diskuterar så klart mycket hela tiden och det kommer inte bli några överraskningar för någon av oss på lördag.

Är det mycket prestige mellan er?

– Det är klart att det är det. Samtidigt är det fotboll och vi kommer att vara vänner efter matchen vad som än händer. Vi har haft våra duster och sedan han tog över G/ V T och jag tog över Slätthög så har båda egentligen varit i toppen. När man såg spelschemat i våras så kunde man knappt föreställa sig att allting skulle avgöras mellan oss i sista omgången. Men nu är vi här.

Prestigeduellen bekräftas av Grimslöv/Västra Torsås tränaren Enes Ahmetovic.

– Det är inte så att vi är kompisar via fotbollen. Vi har bott ihop och spenderat mycket tid tillsammans så vi är verkligen kompisar. Det blir åt helvete för mycket prestige egentligen. Nu har vi tampats med varandra i tre år men detta blir extremt, säger Ahmetovic.

Rätt häftig att få vara med om det här va?

– Alla känner nog att det är den största matchen som föreningarna någonsin har spelat. Kollar vi på IFK Grimslöv så har de aldrig varit i trean och det har inte Slätthög heller. Vi har kvalat men aldrig haft en match som är direkt avgörande. Det här blir väldigt roligt för alla inblandade.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons