Annons

Konflikten i innebandyn är löst

Växjö • Publicerad 8 mars 2019
Foto: Filip Sjöfors

Efter flera månader diskussioner har konflikten mellan Svenska innebandyförbundet och Föreningen Svenska Superligan nått en lösning. Parterna träffades under fredagen och nådde en överenskommelse om rättigheterna kopplade till SSL.

”Samtalen har varit konstruktiva och resulterat i en överenskommelse som alla parter anser gynna Svensk Innebandy. Det innebär att föreningarna anmäler sig till förbundsserierna utan förbehåll och samtalen kommer, inom ramen för överenskommen inriktning, att fortsätta med målsättning att i närtid hitta en långsiktig uppgörelse”, skriver förbundsstyrelsen på innebandy.se.

Annons

Det innebär att Växjö Vipers kommer att möta landets bästa lag i SSL även kommande säsong.

– Superviktigt för innebandyns skull. Även om man kunnat tänka sig detta hela tiden är det bra att det nu är nerskrivet. Ingen hade tjänat på annat. Detta har tagit oerhörd energi från denna säsongen på många plan. Vipers fortsatta resa mot SM-guld kan därmed fortsätta tillsammans med de övriga bästa lagen i landet, säger Växjö Vipers tränare Niklas Nordén till vxonews.se.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons