Annons

Kraftprov på Växjö triathlon

Publicerad 28 maj 2016
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

På söndag är det dags för Växjö Triathlon. Över 300 anmälningar har kommit in till arrangörerna och tävlingen hålls i centrala Växjö med start klockan 10.00. Då är det deltagarna som ska genomföra mini-triathlon, där distanserna är något kortare är under de klassiska tävlingarna.

Minidistansen är på 400 meter simning, 2 mils cykling och 5 kilometers löpning. Den andra distansen, som kallas för Olympisk distans är på 1,5 kilometers simning, 4 mils cykling och en mils löpning.

Annons

Banan börjar med simning i Växjösjön, därefter cykling från Kampen ut mot Teleborg, förbi Rinkaby och mot Tävelsås där deltagarna vänder och cyklar tillbaka. Tävlingen avslutas med en klassisk löpning runt Växjösjön innan man slutligen kommer i mål.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvaxjotriathlon%2Fposts%2F1058122304267881&width=500" width="500" height="199" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons