Lakers föll i genrepet

Växjö • Publicerad 10 september 2019
Richard Gynge blev tvåmålsskytt.
Richard Gynge blev tvåmålsskytt.Foto: Jonas Ljungdahl

Växjö Lakers föll på tisdagen hemma mot Rögle i genrepet inför SHL-säsongen. Matchen slutade 5-4 till Ängelholmsklubben.

Växjö Lakers tog ledningen redan efter 4:48. Martin Lundberg dök upp på den bortre stolpen. Linus Nässén fann Lundberg som rakade in pucken i öppen kasse.

Några fler mål blev det inte efter den första perioden och 1-0 lös från resultattavlan.

Under mellanakten skulle de 2316 personer som hade hittat till Vida Arena få se fler nätrassel. Richard Gynge ordnade 2-0 i powerplay och samme Gynge fixade även 3-0 i spel fem mot fyra.

Gästerna från Ängelholm reducerade genom Anton Bengtsson, även det i powerplay. 3-1 efter 40 minuter.

I den tredje perioden var det Ted Brithén-show. Röglecentern svarade för ett äkta hattrick. RBK gick från 1-3 till 4-3 sedan Brithén hade gjort samtliga av målen.

Lakers skulle få till en kvittering. 02:15 före full tid sköt Emil Pettersson 4-4 i spel fem mot tre.

Förlängnings krävdes sedan för att skilja lagen åt. Väl där sköt Eric Gelinas segern tll Rögle.