Växjö Lakers-HV71
Växjö Lakers-HV71Foto: Filip Sjöfors

På lördagen möttes Växjö Lakers och HV71 för tredje gången den här säsongen. De två första hade HV71 vunnit. Jönköpingslaget skulle upprepa den bedriften.

För tredje gången på lika många försök föll återigen Växjö Lakers mot HV71.

Växjö Lakers tog ledningen med 1-0 när Brendan Shinnimin störtade på mål. Dominik Bokk sköt och pucken studsade ut till kanadensaren som nästan låg raklång i luften när han forcherade in gummibiten bakom Jonas Gunnarsson i HV71-kassen.

Sedan gick det fort. Shinnimins kasse kom efter 10:53. En minut och fyra sekunder senare kvitterade Robin Figren till 1-1 och ungefär en halv minut senare sköt Alexander Ytterell HV71 till ledning när han ordnade 2-1, som var resultatet efter 20 spelade minuter.

I mittenakten utökade Jönköpingsgänget sin ledning till 3-1 efter 23:33, Mattias Tedenby, som för kvällen gjorde sitt 400:e framträdande i HV-tröjan, slog till.

Lakers skulle reducera tio minuter senare. Dominik Bokk, framspelad av Brendan Shinnimin och Oliver Bohm, styrde in 3-2.

Växjö Lakers gick ut och jagade efter kvitteringen i tredje perioden. Men det var HV71 som fixade nästa mål. Återigen genom Mattias Tedenby som snyggt sköt 4-2 i Viktor Fasth högra kryss efter 51:35.

Med ungefär två och en halvminut kvar av mötet valde Sam Hallam att plocka Viktor Fasth ur sin målbur och spela med en extra utespelare.

Men något mål kom aldrig och matchen slutade 4-1till HV71.

Förlusten innebär samtidigt att Växjö Lakers nu har fyra raka nederlag i SHL och faller ned till niondeplats i tabellen.