Lakers föll på övertid

Växjö • Publicerad 9 januari 2021
.
.Foto: OLA WESTERBERG

Växjö Lakers förlorade lördagens match borta mot Skellefteå AIK med 4-3. Den stora snackisen blev ett bortdömt mål för Lakers, som skulle ha kunnat innebära 3-1 till Växjö i mitten av den andra perioden.

Lakers tog ledningen efter 01.41 genom Joel Persson. Åtta minuter senare gjorde Andrew Calof 2-0 till Växjö.

Förre Lakersprofilen Tuomas Kiiskinen reducerade för Skellefteå AIK och i den andra perioden gjorde Jesper Fröden 2-2 i numerärt överläge. Dessförinnan hade Emil Pettersson måljublat. Men målet blev bortdömt, trots att pucken ser ut att ha varit inne.

Istället kunde Skellefteå komma tillbaka in i matchen och i den tredje perioden gjorde en annan tidigare Lakersspelare, Niclas Burström, 3-2 till Skellefteå. Men Lakers, som är ett av seriens mest formstarka lag, vägrade ge sig och med knappt tio minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Richard Gynge till 3-3.

Matchen gick till övertid, där Skellefteå gjorde matchavgörande 4-3.