Annons

Lakers hjälper Taif – bjuder in till Vida Arena

Växjö • Publicerad 1 juli 2024
Växjö Lakers Skills Competition brukar dra ganska bra med publik. Nu blir det ett möte med Tingsryd den 6 augusti.
Växjö Lakers Skills Competition brukar dra ganska bra med publik. Nu blir det ett möte med Tingsryd den 6 augusti.Foto: Manda Zanier

Tingsryds AIF har ekonomiska problem och behöver snabbt samla ihop pengar för att säkra spel i Hockeyallsvenskan i höst. Nu kliver forna anagonisten Växjö Lakers in och stöttar.

– Där Taif idag befinner sig har vi också varit en gång och vi vet hur avgörande det är med stöd för att ta sig tillbaka. Ishockeyn och hela Föreningssverige är i en tuff ekonomisk situation, men med en gemensam kraftsamling löser vi det, säger Jennie Isberg, styrelseordförande i Växjö Lakers i ett pressmeddelande.

Annons

Växjö Lakers inleder alltid säsongen med ”skills competition” i Vida Arena. Där presenteras spelarna innan de gör upp i olika grenar. Historiskt har Lakers trupp delats upp i två lag. Nu väljer man att bjuda in Tingsryds allsvenska trupp och tävlingen blir en match mellan de två klubbarna den 6 augusti.

– Vi har stora visioner för evenemanget som vi hoppas blir det bästa Skills Competition hittills tack vare rivaliteten mellan klubbarna som sträcker sig många år tillbaka. Besökarna kommer får betala en liten slant, vilket jag lovar att de kommer få valuta för, och allt går direkt till Taif, säger Carolina Toresson, kommersiell chef på Växjö Lakers.

Tingsryds AIF tar emot initiativet med öppna armar.

– Med våra klubbars historik kanske man inte såg det komma, säger Jan Pyrell med ett leende, men när det handlar om överlevnad tror jag att alla har förmågan att tänka lite större. Jag uppskattar Växjö Lakers initiativ, och ”utanför boxen”-tänk väldigt mycket!

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons