Lakers i brygga – föll på nytt

Växjö • Publicerad 24 mars 2019
Liam Reddox deppar.
Liam Reddox deppar.Foto: Jonas Ljungdahl

Växjö Lakers lyckades inte kvittera SM-kvartsfinalserien på söndagen. Luleå gick fram till 2-0 i matcher sedan Niklas Olausson avgjort inför 5245 personer på övertid.

Lagen hade dessförinnan följts åt under hela matchen.

Luleå tog ledningen i den första perioden genom Robin Kovacs. Lakers Linus Fröberg fixade 1-1.

I andra perioden pangade Liam Reddox in 2-1 för hemmalaget. Luleå svarade – återigen genom Robin Kovacs fram till 2-2.

I början av tredje ordnade Brendan Shinnimin 3-2 för Lakers. Luleå kvitterade genom Emil Larsson.

Dominik Bokk sköt 4-3 med 3:15 kvar på klockan. Men Luleå skulle orka med en sista forcering innan full tid. Återigen klev Emil Larsson fram och sköt matchen till ett suddenavgörande och 4-4.

Väl övertid avgjorde alltså Niklas Olausson och Luleå vann med 5-4.