Lakers klättrar efter vinst

Växjö • Publicerad 14 februari 2019

Växjö Lakers har börjat resan uppåt i SHL-tabellen. Efter en poäng i tisdags mot Frölunda blev det full pott efter 5–3 i kvällens match mot Brynäs. Men det blev mer spännande än det behövde.

Lakers fick en riktigt tuff start. Efter bara 26 sekunder fick Peter Andersson matchstraff och en utvisning på fem minuter. Brynäs tog också ledningen, men efter en utvisning för Brynäs vände hemmalaget. Joel Persson och Janne Pesonen gjorde målen.

I andra perioden utökade Janne Pesonen till 3–1. Lakers fortsatte trycka på, men i slutminuten av perioden reducerade Brynäs.

I början av tredje kom också 3–3 av Brynäs. Lakers replikerade dock snabbt genom Brendan Shinnimin som är stekhet för tillfället. Han mål blev också avgörande. Med dryga minuten kvar satte Tuomas Kiiskinen sista målet.

Efter vinsten är Lakers sjua i tabellen.