Växjö • Publicerad 5 september 2019
Sam Hallam tränare i Växjö Lakers.
Sam Hallam tränare i Växjö Lakers.Foto: LENA GUNNARSSON

På torsdagen lyckades Växjö Lakers besegra Malmö hemma i Vida Arena med 6-3.

Det var gästerna från Skåne som målmässigt inledde träningsmatchen bäst. Malte Setkov fixade 1-0 och Johan Olofsson 2-0, i boxplay, under matchens första 20 minuter.

Växjö Lakers reste sig sedan i mellanakten. Richard Gynge tryckte upp 1-2 i nättaket i spel fem mot fyra, Martin Lundberg kvitterade och Oliver Bohm smällde in 3-2. Bohms balja kom redan efter 5:42 i den andra perioden, vilket var allt Lakers behövde för att vända.

Men Malmö skulle få till en kvittering innan mittperioden var över. Lars Bryggman utnyttjade en sargstuds och lyckades överlista Viktor André i Lakerskassen. Lika på tre efter 40 minuter.

I den tredje perioden ordnade Erik Josefsson 4-3 till hemmalaget efter 43:51 och Jakob Forsbacka Karlsson 5-3 sju minuter före full tid. Samme JFK ökade en och en halv minut senare på till 6-3.

Några fler mål blev det inte och Lakers vann med 6-3.