Karlstad • Publicerad 9 mars 2021
Pontus Holmberg hade 1+1 för Lakers borta mot Färjestad.
Pontus Holmberg hade 1+1 för Lakers borta mot Färjestad.Foto: FREDRIK KARLSSON

Växjö Lakers besegrade på tisdagskvällen Färjestad på bortaplan.

Det var hemmalaget som tog ledningen i den första perioden. Målskytt var Jakob Forsbacka Karlsson, som lämnade Lakers tidigare under säsongen.

I andra kvitterade Jack Drury för gästerna och Pontus Holmberg såg till att Växjö hade vänt till 2-1.

Lakers var alltså i ledning inför den tredje perioden och väl där ordnade Richard Gynge 3-1. Ungefär sju minuter före full tid såg Färjestads Michael Lindqvist till att hemmalaget skapade nerv i mötet.

2-3 lös från jumbotronen och det var upplagt för kvitteringsjakt av FBK. Hemmalaget valde att plocka sin målvakt ur buren med två minuter kvar och spelade således med sex utespelare.

Det blev massiv press från Färjestad men Lakers fredade sig väl, höll undan och vann med 3-2.