Lakers straffade IKO

Växjö • Publicerad 21 december 2020
Jack Drury jublar.
Jack Drury jublar.Foto: SUVAD MRKONJIC

Växjö Lakers besegrade på måndagskvällen IK Oskarshamn på bortaplan med 3-2 efter straffar.

De två första perioder vill gästerna helst glömma. Lakers svarade för svaga 40 minuter och var i underläge med 0-2 efter två perioder. Målskyttar för IKO var Nick Olesen och Markus Modigs.

I tredje kom Växjö ut bättre. Marcus Sylvegård fixade syre till matchen då han reducerade till 1-2, tre minuter in i tredje. Nio minuter senare kvitterade Lakers. Jack Drury var sist på pucken och helt plötsligt var gästerna i kapp.

Tillställningen gick sedan först till sudden och sedan till straffar. Väl där var Lakers kliniskt och samtliga tre skyttar nätade. Jack Drury, Marcus Sylvegård och Andrew Calof.