Lakers straffade LHC efter straffmaraton

Linköping • Publicerad 2 februari 2021
Joel Persson.
Joel Persson.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö Lakers lyckades på tisdagen besegra Linköping med 2-1 efter straffar.

Den första perioden blev mållös. Under mellanakten var det Växjö Lakers som tog ledningen. Pontus Holmberg tryckte upp 1-0 efter en fin framspelning från Richard Gynge.

LHC skulle kvittera innan perioden var över. Marcus Ljungh fixade 1-1 ungefär 40 sekunder före 40 minuter.

Tredje blev sedan även den mållös och förlängning tvingades fram. Inte heller där lyckades något av lagen att avgöra och mötet gick till straffar.

Då avgjorde Joel Persson.

Men det blev en riktig långkörare. Både LHC och Lakers hade stora problem att överlista respektive målvakt. Det tog 28 straffar för att skilja lagen åt, 14 för Växjö och 14 för LHC.