Lakers tappade tvåmålsledning – förlorade på övertid

Växjö • Publicerad 19 januari 2022
.
.Foto: SIMON ELIASSON

Växjö Lakers förlorade tisdagens bortamatch mot Luleå med 4-3 efter förlängning.

Lakers tog i den första perioden en tvåmålsledning efter två mål av Richard Gynge. I mittenperioden kunde Linus Omark både reducera och kvittera för sitt Luleå och inför den tredje perioden stod det 2-2.

Med ungefär sju minuter kvar av den tredje perioden satte Pontus Holmberg, som gör sin mål- och assistmässigt bästa säsong, 3-2 och Lakers var på väg mot tre poäng. Men ledningen stod sig i drygt två minuter innan Luleå kvitterade på nytt.

Matchen gick till förlängning och efter 16 sekunders spel satte Pontus Andreasson 4-3 till Luleå som tog två poäng.