GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Lakers tidigare guldhjälte avslutar hockeykarriären: ”Livet har vänts upp och ner”

     Sebastian Erixon, 32, tog SM-guld med Lakers 14/15 och har sedan dess spelat i Färjestad.
     Nu väljer han att avsluta karriären efter en hjärnskakning.
     – Mitt fokus ligger nu på att bli en hel människa igen, säger han till Färjestads hemsida.
     Ishockey • Publicerad tisdag 17:01
     Sebastian Erixon (till höger) spelade i Växjö Lakers från 2013 till 2015.
     Sebastian Erixon (till höger) spelade i Växjö Lakers från 2013 till 2015.
     Foto: Lena Gunnarsson

     Det var under en match mot Rögle för ungefär tio månader sedan som Sebastian Erixson åkte på en smäll som gav honom en hjärnskakning. Nu står det klart att det blev den sista matchen han kom att spela, då han väljer att avsluta hockeykarriären.

     – Det är så svårt att beskriva vad man känner, men enkelt förklarat så har ju livet vänts upp och ner för både mig och min familj efter skadan. Jag har ju haft hjärnskakningar förut i karriären, men där och då har man varit tillbaka efter några veckor. Tänkte väl lite så även den här gången men…det skulle bli allt annat än så, säger Sebastian Erixon.

     Han berättar att ha känner sig som en annan person jämfört med innan skadan vilket ger dåligt samvete mot familjen. Gällande framtiden har han inga större planer ännu.

     – Ja du, det är inga längre horisonter. Det enda jag vill är att kunna komma tillbaka som den lekfulla pappan mina barn hade innan, den pigga och glada mannen som Gabriella valt att leva sitt liv med. Det är det absolut viktigaste. Sen får allt annat komma i tredje, fjärde eller femte hand. Jag önskar bara livet tillbaka, säger han.

     Sebastian Erixon spelade i Växjö Lakers under två säsonger, från 2013 till 2015, där han under sitt sista år var med och tog SM-guld.

     Oskar TinggrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.