Lakers vann – efter gastkramande slutminuter

Publicerad 30 oktober 2018
Julius Junttila.
Julius Junttila.Foto: Lena Gunnarsson

På veckans andra dag tog Växjö Lakers emot Färjestad hemma i Vida arena. Inför mötet hyllades trotjänare Erik Josefsson som gjorde sin 514:e match och blev historisk som meste Lakerslirare genom tiderna.

När pucken sedan släpptes så var det hemmalaget Växjö Lakers som skulle sätta sig i förarsätet den här tisdagskvällen.

Liam Reddox skrinnade sig fri, fick en öppnande passning av Julius Junttila och tunnlade iskallt Adam Werner i FBK-kassen efter halva första perioden. 1-0 var också ställningen efter 20 spelade minuter.

Ungefär sex minuter in i den andra perioden utökade Lakers sin ledning. 2-0 sköt Julius Junttila i powerplay, fint framspelad av Brendan Shinnimin som serverade finländaren öppen kasse. Just Shinnimin skulle sedan, likt Junttila, spräcka sin målnolla för säsongen. Han fixade 3-0, något turligt via en FBK-försvarare när pucken tog en båge över stackars Adam Werner.

Färjestad skulle sedan resa sig. Martin Johansson sköt 3-1 ungefär en minut innan den andra perioden var över. Tidigt i den tredje ordnade Carl Jakobsson kontakt när han fixade 3-2.

När sedan Daniel Rahimi drog på sig en utvisning efter 56:21 var det sedan nära att FBK fick till en kvittering.

Målvakt Werner plockades efter utvisningen ur sin kasse men trots massiv press under slutskedet av matchen kom aldrig någon kvittering från Karlstadsgänget.

Växjö Lakers vann med 3-2.