Lakers vann första SM-finalen – avgjorde efter 96 minuters spel

Växjö • Publicerad 15 april 2023

För fjärde året i klubbens historia spelar Växjö Lakers SM-final i ishockey. Grundseriesegrarna inledde under lördagen finalspelet mot tabelltvåan Skellefteå AIK inför en fullsatt Vida Arena.

2023 års första SM-final blev jämn och gick till förlängning där Växjö Lakers avgjorde och tog hem den första matchen i serien som avgörs i bäst av sju.

Det var gästande Skellefteå, som precis som Växjö Lakers har tre SM-guld genom tiderna, som fick utdelning i den första perioden och tog ledningen med 2-0 utan att Lakers gjorde någon dålig period. I den andra perioden kom utdelningen för Växjö Lakers som skapade ett antal farliga lägen.

Glenn Gustafsson satte reduceringsmålet eter drygt sex minuters spel i den andra perioden. Tre minuter senare kom Martin Lundberg och Joachim Blichfeld fria mot Skellefteås målvakt och Lundberg passade Blichfeld som satte 2-2.

Den tredje perioden blev mållös och matchen gick till förlängning där Keegan Lowe avgjorde för Växjö Lakers i den femte perioden. Målet kom efter drygt 96 minuters spel.

Växjös Glenn Gustafsson, Robert Rosén, Miika Koivisto och Lukas Bengtsson jublar.Foto: JONAS LJUNGDAHL