Lakers vann i sudden death

Sport • Publicerad 10 september 2020
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Under onsdagen möttes Växjö Lakers och Malmö Redhawks där Lakers gick segrande ur matchen med 5-6. Det var Lakers sjunde träningsmatch för säsongen. Joel Persson, Hardy Häman-Aktell, Emil Pettersson, Emil Forslund och Marcus Sylvegård var tillbaka i spel efter sjukdom.

Första perioden inleddes med att Ludvig Nilsson assisterad av Teemu Eronen tidigt slog in pucken. Bara fem minuter senare kvitterade Malmö genom Fredrik Händemark (1-1). Men Lakers gav sig inte, kort därpå satte Ponthus Westerholm ett mål.

Richard Gynge replikerade direkt på pass från Robert Rosén och Christoffer Forsberg slog sedan in ett mål på volley. I powerplay drog Jack Drury till och kvitterade (3-3).

Malmö tog sedan ledningen i andra perioden genom Emil Sylvegård. Mållös period från Växjö Lakers sida.

Nio minuter in i tredje perioden gjorde Carl Persson mål för Malmö. Bara två minuter senare reducerade Richard Gynge Malmös ledning (5-4). Samma Gynge kvitterade sedan och ställningen förblev 5-5 perioden ut.

Träningsmatchen gick vidare till sudden death. Med bara två sekunder kvar av tilläggstiden så avgjorde Jack Drury (5-6).