Annons

Lakersforwarden stängs av

Martin Lundberg är ur spel den närmaste tiden.
Växjö Lakers-forwarden stängs av efter en tackling mot HV71.
Växjö • Publicerad 23 oktober 2022
MArtin Lundberg stängs av i den kommande tre matcherna.
MArtin Lundberg stängs av i den kommande tre matcherna.Foto: FREDRIK KARLSSON

Växjö Lakers Martin Lundberg straffas i efterhand. På söndagsmorgonen kom besked om att forwarden stängs av i de kommande tre matcherna samt att han får böta 13 125 kronor. Mellan perioden 23 oktober till och med den 29 oktober får inte Lundberg spela ishockey.

Anledningen är en huvudtackling som Lundberg, enligt disciplinnämndens sätt att se det på, delade ut när Växjö Lakers mötte HV71 på lördagen.

Annons

”När det återstår 17.23 av andra perioden sker en huvudtackling. Pucken är i HV71:s försvarszon och studsar lite fram och tillbaka. HV71:s Tyler Vesel får tag i pucken och driver den upp mot blå linje. Växjös Martin Lundberg kommer från sidan med klubban i en hand och försöker spela mot pucken. Lundberg tacklar Vesel med kraft i huvudet samt träffar höger axel på Vesel” skriver SHL.se.

Att tacklingen träffade huvudet och medförde skaderisk bedöms som en nyckelfaktor till beslutet. Väl i matchen bedömde domarna inte händelsen som en utvisning.

Men SHL:s situationsrum valde att anmäla händelsen till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som nu har fällt Martin Lundberg för Illegal check to the head.

Här saknas innehåll

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons