Annons

Lakersprodukten inför VM

Publicerad 3 maj 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

På fredag börjar VM för Tre Kronors del. I truppen finns, förutom NHL-spelare, bland annat Philip Holm, Dennis Everberg, Viktor Fasth och Calle Rosén. Lakersprodukten Rosén har under de senaste säsongerna imponerat och har nu spelat sig till en plats i en svensk VM-trupp tillsammans med många NHL-spelare.

– Jag har bara positiva känslor och jag tackar knappast nej till att förlänga säsongen med några extraveckor. Jag kan inte påstå att jag trodde på det i början av säsongen och när det började droppa in ännu fler NHL-spelare i landslaget trodde jag ännu mindre på det. Men nu är jag här och det är extra roligt att både jag och Philip tagit oss dit vi har. Först och främst vill jag få spela. Sedan går vi givetvis för guld, säger han till Smålandsposten.

Rosén sägs vara klar för NHL och spel i Toronto Maple Leafs organisation. Men nu är fullt fokus på världsmästerskapet för 23-åringen. Det är först efter det som han vill börja fokusera på nästa säsong. Läs en längre intervju med Calle Rosén här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons