Annons

Lakerstalangen ser fram emot draften

VÄXJÖ • Publicerad 19 juni 2018
Växjö Lakers-Salzburg.Dominik Bokk
Växjö Lakers-Salzburg.Dominik BokkFoto: Lena Gunnarsson

På fredagen och lördagen är det dags för den årliga NHL-draften i Dallas, USA. De allra flesta tror att Sverige får sin genom tiderna andra draftetta i Frölundaförsvararen Rasmus Dahlin.

Växjö Lakers tyske talang Dominik Bokk rankades i januari som åtta av de europeiska utespelarna. Forwarden, som har gått väldigt starkt i Lakers J20-lag under vintern och även spelat 15 SHL-matcher med de svenska mästarna, sjönk något under säsongen och troligen går Bokk i den andra rundan.

Annons

– Man vet aldrig vad lagen vill ha, det blir spännande att se vilket lag som väljer mig. Jag ser fram emot det, säger Dominik Bokk i en TV-intervju på vaxjolakers.se

Tysken var nyligen i USA på NHL combine.

– Jag tror att det gick bra. Intervjuerna kändes bra och testerna också. Jag hade 28 intervjuer med NHL-klubbar och så hade vi läkarundersökning och styrketester. Så vi gjorde lite tester och pratade med lagen.

– Det var en bra erfarenhet för mig att åka över ensam till USA utan mina föräldrar och lära känna de andra spelarna och de andra lagen.

Till helgen flyger 18-åringen över Atlanten igen. Då för att finnas på plats under helgens NHL-draft. Denna gång får han sällskap med sig.

– Min mamma och pappa följer med, jag har inga syskon så det blir vi.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons