Annons

Larmi prisades som slutspelets MVP

Växjö • Publicerad 25 april 2023
Växjös målvakt Emil Larmi jublar med LeMat-pokalen efter finalsegern.
Växjös målvakt Emil Larmi jublar med LeMat-pokalen efter finalsegern.Foto: PETTER ARVIDSON

Med superräddning efter superräddning har Emil Larmi räddat Växjö Lakers gång på gång under slutspelet. Han växte till en gigant och tilldelas priset som den mest värdefulle spelaren i slutspelet.

Larmis otroliga räddning under den femte finalen mot Skellefteå. När Oscar Möller sköt reagerade Larmi blixtsnabbt på och slängde sig åt höger och räddade pucken med insidan av klubbhandsken, där det inte är mycket som skyddar.
Larmis otroliga räddning under den femte finalen mot Skellefteå. När Oscar Möller sköt reagerade Larmi blixtsnabbt på och slängde sig åt höger och räddade pucken med insidan av klubbhandsken, där det inte är mycket som skyddar.Foto: PETTER ARVIDSON

Priset, Stefan Liv Memorial Trophy, instiftades 2010 och delas årligen ut till den spelare som anses vara den mest värdefulla spelaren i slutspelet i SHL. För första gången vinner en målvakt utmärkelsen.

Annons

– Det är såklart väldigt ärofyllt. Att få den här trofén som är döpt efter Stefan Liv känns stort, nästan ofattbart. Det är ett namn som jag verkligen, verkligen respekterar oerhört mycket. Det är det som är det finaste med det här priset för mig personligen. Annars spelar det ingen roll vem som gör vad så länge vi vinner och vi vinner alltid som ett lag, säger Larmi till Smålandsposten.

Tidigare Lakersspelare som fått utmärkelsen är Noah Welch (2015), Elias Pettersson (2018) och Pontus Holmberg (2021).

Emil Larmi tilldelas Stefan Liv Memorial Trophy 2023.
Emil Larmi tilldelas Stefan Liv Memorial Trophy 2023.Foto: PETTER ARVIDSON

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons