Annons

Liam Reddox tröja hissas i Vida Arena: ”En av våra allra största”

Liam Reddox ska hyllas av Växjö Lakers efter sina åtta år i klubben. I matchen mot Luleå i slutet av januari hissas hans nummer 85 i taket på Vida Arena.
– Jag känner mig oerhört hedrad och ödmjuk, säger Liam Reddox.
Växjö • Publicerad 26 november 2023
Nummer 85 kommer att hissas i taket på Vida Arena och får inte användas av någon annan spelare i framtiden.
Nummer 85 kommer att hissas i taket på Vida Arena och får inte användas av någon annan spelare i framtiden.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Efter att ha gjort åtta säsonger i Växjö Lakers, klubbens första mål i dåvarande Elitserien och första målet i SM-slutspelet och vunnit två SM-guld ska Liam Reddox tröja nummer 85 i slutet av januari nästa år hissas i taket på Vida Arena. Det blir den andra tröjan som hissas i taket efter Johan Markussons #38 för sju år sedan.

– När Liam kom till oss var han en etablerad spelare med NHL-meriter. Vi var nykomlingar i en liga vi aldrig hade spelat i förr. Han tillsammans med några andra hjälpte sedan oss i en process att gå från orutinerade nykomlingar till en etablerad topporganisation i världens näst bästa liga. Att som importspelare stanna 8 säsonger och bidra så mycket till en sådan resa saknar motstycke. Betydelsen för vår organisation och lag var enorm, säger Henrik Evertsson till klubbens hemsida och fortsätter:

Annons

– Jag kan inte tänka mig något mer passande än att vi nu för evigt placerar våra minnen av Liam på den finaste platsen vi har. Taket är reserverat för en klubbs största hjältar – Liam är på alla sätt en av våra allra största.

Den 30 januari hissas tröjan i Vida Arena. Beslutet har fattats av en kommitté bestående av ordförande Jennie Isberg, vd Johan Markusson och sportchef Henrik Evertsson, där kriterierna grundas på att profilen ska ha spelat i Växjö Lakers ett betydande antal säsonger med stort hjärta på som lägst SHL-nivå och det ska ha gått minst två år efter avslutad karriär innan tröjan kan pensioneras.

– Jag blev alldeles mållös när Henke ringde och levererade nyheten. Därefter såklart lite känslosam när jag tänkte tillbaka på alla fina minnen från min tid i Växjö. Jag känner mig oerhört hedrad och ödmjuk över att få erkännande och bli ihågkommen för mina insatser i Växjö Lakers, både på och utanför isen, säger Liam Reddox.

Under sina åtta säsonger i Växjö Lakers spelade han totalt 488 matcher, varav 4 säsonger som kapten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons