Annons

Lisbeth Oskarsson spelade hem dubbla silvermedaljer på veteran-EM

Två silver och en sjätteplats blev facit för Lisbeth Oskarsson när veteran-EM i bordtennis avgjordes i norska Sandefjord den gångna veckan.
Bordtennis • Publicerad 4 juli 2023
Lisbeth Oskarsson och Birgitta Olsson vann silver i veteran-EM i damdubbel 65.
Lisbeth Oskarsson och Birgitta Olsson vann silver i veteran-EM i damdubbel 65.Foto: Privat

– Jag har spelat över min förmåga var och är jättenöjd, inte minst med tanke på att jag har varit sjuk och trodde jag skulle få ställa in, men jag frisknade till, säger Lisbeth Oskarsson som deltagit i fyra veteran-EM tidigare. Hon har även ett veteran-VM på meritlistan.

Lisbeth Oskarsson representerar Dänningelanda BTK och var enda deltagare från Kronobergs län av de 1800 spelarna som kom till start i EM-turneringen som avgjordes i Oslofjord Convention Center i Sandefjord, Norge.

Annons

65-åringen från Tävelsås utanför Växjö visade att hon fortfarande har bollkänslan under kontroll och inledde EM-tävlandet i mixeddubbel över 60 år ihop med Stefan Sandberg från Huskvarna. Svenskparet nådde hela vägen till final där det dock tog stopp mot ett tyskt par.

”Nu har jag nått mer än jag vågat drömma om. Jag har fått mycket bättre självförtroende och är en bättre dubbelspelare än singelspelare”
Lisbeth Oskarsson

I damsingel över 65 år slutade Lisbeth Oskarsson på femte plats efter att åter stött på patrull i form av en tyska.

I damdubbel över 65 år spelade Oskarsson ihop med tidigare svenska mästaren i damsingel, Birgitta Olsson, från Huskvarna.

Svenskduon hade aldrig tidigare spelat tillsammans, men kemin fungerade perfekt och paret gick fram till final utan att förlora ett enda set.

I finalen blev det dock inget vunnit set med svenskorna som föll med 0–3 mot ett dubbelpar från Estland/Kroatien.

– Nu har jag nått mer än jag vågat drömma om. Jag har fått mycket bättre självförtroende och är en bättre dubbelspelare än singelspelare, säger Lisbeth Oskarsson som brukar tränar två pass i veckan, men inför EM har hon kört ytterligare ett pass i veckan.

Kristian FermSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons