Mäktig vändning av Växjö Vipers

Växjö • Publicerad 30 november 2019
.
.Foto: LENA GUNNARSSON

Växjö Vipers inledde säsongen på ett bra sätt men har på grund av skador gått tungt den senaste tiden. Under lördagen kom en viktig seger i derbyt mot Kalmarsund.

Kalmarsund ledde med 2-0 efter knappt sex minuter. Magnus Jansson reducerade för Växjö Vipers men innan periodpausen hade Kalmarsund gjort ytterligare två mål. Under den andra perioden gjorde lagen ett mål vardera, vilket gav resultatet 5-2 inför den sista perioden. Johan Roos stod för Vipers mål.

Växjö Vipers stod för en mäktig vändning i matchen. På mindre än tio minuter gjorde laget fyra mål medan Kalmarsund endast stod för ett mål. Jojjo Ahlroth stod för två mål och Johan Roos för ytterligare ett. Med 21 sekunder kvar av ordinarie matchtid gjorde Markus Jonsson 6-6.

På övertid gjorde André Andersson matchavgörande 7-6.