Annons

Målglatt Öster vet vad som väntar

Östers IF står inför en tuff utmaning. Tränaren Christian Järdler har planen klar för att laget ska mästra AFC.
– De kan också få dålig balans och då kan man kontra på dem, säger han.
Växjö • Publicerad 24 juni 2018
Christian Järdler
Christian JärdlerFoto: Lena Gunnarsson

Östers IF har visat upp riktigt fin målform under de senaste matcherna. Sju baljor via fyra på Gefle och tre mot Norrby imponerar.

På söndagen ställs Växjölaget mot Superettans bästa defensiva gäng. AFC Eskilstuna har bara släppt sju baljor på de 13 inledande omgångarna.

Annons

– Vi är medvetna om att de har släppt in få mål. Men vi är också medvetna om att vi är i bra form och att vi har fått till tajmingen i den sista tredjedelen, säger ÖIF:s tränare Christian Järdler och fortsätter:

– På söndag blir det viktigt att vi fortsätter att vara noggranna i vårt passningsspel och att vi behåller vårt fokus och vår tajming och att vi vågar fylla på med folk och att vi tar oss in i straffområdet. Vi måste löpa mycket, det är jobbigt men måste göras.

Öster-tränaren fanns på plats när AFC gästade Halmstad på Örjans Vall under söndagen. Då fick Järdler se den kommande motståndaren förlora.

– De är ett lag med många individuellt skickliga spelare. Ett lag som är offensiva i sitt sätt att tänka men också humörinspirerat.

– När det stämmer ser det väldigt bra ut och när det inte gör det så kan det vara åt andra hållet. De utsetts ofta för kontringar eftersom att de gärna går i väg med mycket folk, vilket i och för sig är positivt för deras anfallsspel. Men de kan också få dålig balans och då kan man kontra på dem.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons