Janne Pesonen.
Janne Pesonen.Foto: Lena Gunnarsson

Det blev en målsnål tillställning i Vida Arena när Växjö Lakers på tisdagen tog emot Djurgården.

Hemmalaget lyckades vinna tillställningen med 2-0 inför 4761 personer.

Inget av lagen lyckades hitta nät under matchens första 20 minuter. I mellanakten sköt Linus Högberg från blå och finländaren Janne Pesonen styrde in pucken bakom Robin Jensen i Djurgårdskassen.

Målet var den rutinerade forwardens 16 för säsongen. 1-0 var ställningen efter 40 spelade minuter.

Nio sekunder in i den tredje perioden drog Peter Andersson på sig en tvåminutare för puck out. David Bernhardt satt redan i utvisningsbåset och Djurgården fick således chansen att spela fem mot tre, något som de inte utnyttjade.

När det sedan återstod 03:34 av den tredje perioden fick Nichlas Hardt göra sitt första mål för Lakers. Dansken tryckte in 2-0 mellan benen på Jensen.

Allra bäst för Växjö Lakers denna afton var målvakten Viktor Fasth som höll nollan och motade 32 skott.