Målvakten: ”Vi ger oss aldrig”

Publicerad 23 april 2016

0–2 efter en halvtimme. 6–2 när matchen var slut. Växjö DFF har goda minnen från årets första möte med lördagens motståndare Limhamn/Bunkeflo.

– Det är en styrka vi har i laget. Vi ger oss aldrig. Det visade vi definitivt när vi vände. Nu blir det ett nytt prov att möta ett tippat topplag, säger Växjö DFF:s målvakt Jennie Svärd Husu.

22-åringen med IFK Värnamo är tillbaka i Småland efter att ha spelat med Vittsjö och Kungsbacka i allsvenskan och elitettan. Därmed är hon en av få som haft sin ordinarie hemvist på den serienivå som Växjö DFF nu tillhör.

– Det går mycket snabbare i bolltempot, men med den försäsong vi har haft tycker jag att vi ligger på en bra nivå.

Hur bra är ni i elitettan?

– Det är lite svårt att säga eftersom allt kan hända. Det gäller att varje individ presterar på topp varje match. Gör vi det tror jag att det kan gå bra, säger Jennie Svärd Husu.

Växjö DFF:s tränare Pierre Persson har ungefär samma läge i truppen som inför premiären för en vecka sedan. Det är fortfarande lite problem på det centrala mittfältet.

– Vi får ha lite olika varianter i sinnet.

Är du nöjd med en poäng i premiären?

– Vi tycker att vi borde ha vunnit matchen. Vi gör en helt okej första halvlek och är inte sämre än vad de är. I andra halvlek tycker jag att vi har stora delar och det är lite omställningar de får. Vi borde ha stängt matchen första 20 minuterna innan de gjorde sitt mål. Sedan var det starkt attkomma tillbaka.