Annons

Många förändringar i Växjö DFF:s trupp

Växjö • Publicerad 17 november 2021
Växjö DFF i säsongens sista match mot Hammarby på Visma Arena den 6 november 2021.
Växjö DFF i säsongens sista match mot Hammarby på Visma Arena den 6 november 2021.Foto: David Johansson

Växjö DFF spelar i Elitettan nästa säsong och arbetet med lagbygget är i full gång.

– Jag har chans att bygga en trupp som passar Olof Unogårds tänk och som passar klubbens framtid och kultur. Det ska passa inte bara på planen utan också på sidan så vi får en positiv miljö i klubben. Spelare som fyller upp den kravbilden och framförallt som klarar den kravbilden vi ställer på dem, säger sportchefen Dennis Popperyd till Smålandsposten.

Annons

Katie Fraine, Emilie Henriksen, Amanda Johnsson Haahr, Madeline Gotta, Nellie Karlsson och Stina Lennartsson har meddelat att de lämnar Växjö DFF. De två sistnämnda ska spela tillsammans i allsvenska Linköping FC nästa säsong.

Samtidigt är det klart att Elin Karlsson, Tilde Johansson och Mimmi Strömgren stannar kvar i Växjö DFF. Elin Karlsson går in i sin sjunde säsong i klubben.

Tre talanger flyttas också upp i A-laget. Det är Nellie Karlsson (Född 2004), Tekla Höckert (Född 2003) och Izabell Afram (Född 2003).

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons