Annons

Markusson om den historiska tröjhissningen

Publicerad 30 augusti 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Det var en märkbart rörd Johan Markusson som mötte pressen efter att det blivit klart att hans tröja ska hissas upp i taket på Vida Arena.

– Det känns helt fantastiskt. Det är mycket känslor och det här summerar på något sätt hela den identitet som man har haft sedan man började spela vid sju års ålder, säger han.

Annons

Efter 417 matcher har han blivit en kultfigur i Växjö Lakers, något som även sportchefen Henrik Evertsson tog fasta på under tisdagens pressträff.

– Jag vet inte om det kan bli så mycket givnare än att hissa Mackans tröja. Hans nio säsonger, sex som kapten, har varit med en enorm inställning varje sekund. Jag vet inte om man kan ha en bättre lagkapten.

Evertsson berättar också att klubben funderat på det här sedan Markusson lade av efter säsongen 2013-14 men att de ville vänta i två år för att spelaren ska kunna landa i pensionen. Markussons tröja med nummer 38 kommer att hissas upp lördagen den 1 oktober i hemmamatchen mot Luleå.

– Det här känns som mitt riktiga avslut. Nu kan jag få harmoni i att jag inte ska spela mer. Jag har försökt trycka undan det så gått det går men jag har inte lidit av förrän Henrik ringde för några veckor sedan. Då sköljde det över som en våg av känslor och man insåg att man borde kanske ha bearbetat det annorlunda, säger han.

Vad betyder Växjö Lakers och säsongerna här för dig?

– Det har format mig till den jag är idag och vi har bosatt oss här i Växjö. Det betyder väldigt mycket, säger Johan Markusson, som har avancemanget till dåvarande Elitserien och hans sista Lakersmatch bland de starkaste minnena från sin karriär.

Hela presskonferensen finns som klipp här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons