Annons

Miljonsatsning på belysning i Tipshallen

Växjö • Publicerad 5 augusti 2019
.
.Foto: Bosse Nilsson

Växjö kommun har satsat miljoner på att rusta upp Tipshallen. Under sommaren har taket bytts ut och idrottsanläggningen har fått ny LED-belysning. Växjö kommun har lagt 2,5 miljoner kronor på den nya belysningen, som ska ge ett bättre ljus men också halvera kostnaden för för energi, drift och underhåll.

– Nu när vi har rätt belysning blir det bättre förutsättningar för både besökare och idrottsutövare. Dessutom är det en hållbar lösning med hög energibesparing och lång livslängd, säger Bruno Birgersson, chef för fastighetsteknik på Vöfab.

Annons

Den gamla belysningen var från 1990-talet och medelbelysningsstyrkan i lokalen har varit runt 300 lux. Den nya belysningen har belysningssteg från 300 lux upp till 1 000 lux.

– En smart och effektiv belysning gör att färger och rörelser lättare kan uppfattas av ögat. Den förbättrade ljusnivån är därför av stor betydelse för idrottsutövarna. Det är också viktig för att vi ska kunna hålla en hög standard på idrottstävlingar och matcher.

Den beräknade besparingen för energi, drift och underhåll är på runt 175 000 kronor per år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons