Annons

Misstänkt matchfixning i Växjö

Växjö • Publicerad 14 januari 2019
Foto: Lena Gunnarsson

Dagens Nyheter granskar Växjö United och dramat i 2018 års division 3 Sydöstra Götaland. Enligt tidningen har polisen inlett en förundersökning om brott.

– Vi har anledning att misstänka att det kan finnas flera typer av brott begångna, men vi måste titta djupare för att få en klarare bild, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare till Dagens Nyheter.

Annons

Det rör sig om otillåtna spelare, falska identiteter och misstänkt matchfixning. Växjö United tappade en klar serieledning i division 3 efter flera märkliga matcher och resultat.

I cupmatchen mot Häcken gjordes onormalt stora insatser på spelmarknaden på asiatiska bolag och både före och Under matchen korrigerades oddssättningen. Dessutom har en otillåten spelare, som spelade för klubben, tidigare dömts också dömts i två matchfixningsrättegångar, skriver Dagens Nyheter.

Läs hela granskningen nedan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons