Annons

Mittbacken förlänger med Öster: ”Ett självklart val”

Växjö • Publicerad 5 mars 2024
Mattis Adolfsson fortsätter i Östertröjan.
Mattis Adolfsson fortsätter i Östertröjan.Foto: David Johansson

Som 14-åring kom Mattis Adolfsson till Öster från Lessebo GoIF. Sedan dess har mittbacken spelat i Växjöklubben och nu står det klart att han har förlängt sitt kontrakt.

– Mattis är en egen produkt som varit i vår verksamhet under en längre tid nu där det alltid funnits en tydlig plan kring honom. Under föregående år var han utlånad till AFC Eskilstuna där han tog ett stort kliv i sin utveckling och han fortsätter att ta steg som spelare. Vi är väldigt glada och stolta över att han nu väljer att skriva på ett nytt avtal hos oss, säger sportchefen Vito Stavljanin.

Annons

Mittbacken har under försäsongen fått starta samtliga matcher och gjorde mål i den senaste cupmatchen mot Luleå.

– Efter att ha varit i väg och utlånad så har längtan hem varit stor. Jag valde att förlänga eftersom jag hela tiden haft inställningen att ge allt här och verkligen ta nästa steg som fotbollsspelare i Öster. Som bekant för många kommer jag från Östers ungdomsled där jag kämpat mig upp via akademin till A-laget och att fortsätta spela här var ett självklart val för mig, säger Mattis Adolfsson.

Han har fått stort förtroende från den nya tränaren Martin Foyston.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons