Annons

Mittbacken klar för Östers IF

Växjö • Publicerad 23 december 2022
Sebastian Starke Hedlund när han spelade i Varberg 2017.
Sebastian Starke Hedlund när han spelade i Varberg 2017.Foto: MICHAEL ERICHSEN

Efter att mittbacken John Stenberg lämnat Östers If har klubben varit på jakt efter en ersättare. Nu har ersättaren presenterats. Det är den 27-årige backen Sebastian Starke Hedlund från Stockholm.

– Det känns extremt bra och motiverande att komma till Öster. Mitt första intryck av föreningen är bara positivt och jag är glad och stolt över att få bli en del av den. Jag vet vilka ambitioner och mål föreningen har och jag kommer ge allt för att hjälpa Öster tillbaka till Allsvenskan, säger han.

Annons

Mittbacken har tidigare spelat i Brommapojkarna, den tyska storklubben Schalke 04 och kommer närmast från isländska Valur där han spelat de fyra senaste säsongerna. Han hade Srdjan ”Tufa” Tufegdzic som assisterande tränare i Valur innan Tufa lämnade för att bli Östertränare. Sebastian Starke Hedlund har även representerat ungdomslandslagen och var med i den svenska OS-truppen i Rio 2016.

– Vi får in en mycket stabil och professionell spelare. Snabb och aggressiv med erfarenhet av att spela om titlar och europamatcher. Det är en spelare som jag verkligen velat få till Öster, säger Tufa.

Enligt sportchefen Vito Stavljanin har Sebastian Starke Hedlund karaktären som de har letat efter och att han varit tydlig med att han verkligen vill till Öster.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons