Annons

Mörk förstärker Vipers: ”Alla var väldigt välkomnande”

Den rightfattade försvararen Sara Mörk ansluter till Växjö Vipers.
Hon drömmer om att få vara med och gå upp i SSL.
Växjö • Publicerad 26 juli 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Smålandsposten

Växjö Vipers bygger sitt damlag inför den allsvenska säsong. Senast in i bygget är Sara Mörk, som närmast kommer från Lockerud.

– Det blir Vipers dels för att jag ska studera i Växjö och dels presenterade de en väldigt bra helhet. Tränarna och sportchefen var tydlig med sina förväntningar och vad de vill med laget. Sen tjejerna jag hann träffa när jag var och hälsade på var väldigt trevliga och allt kändes bra, säger Mörk och fortsätter:

Annons

– Alla var väldigt välkomnande och många av tjejerna har hört av sig i efterhand och det känns väldigt tryggt.

Mörk spelar som försvarare och när hon får beskriva sig själv låter det som att Vipers har hittat en anfallsinriktad back.

– Jag är väldigt offensiv som back och fyller gärna på i anfallen. Har gärna mycket boll men samtidigt har jag mina styrkor i min spelförståelse.

Hon är dessutom högerskytt.

– De hänger inte på träd.

Då kan man tänka att du har ett ganska bra skott?

– (Lång suck)... nej. Men jag gör väl en del poäng.

Där var du i alla fall ärlig.

– Haha, men många förväntar sig att man har det. Jag brukar säga att jag kanske inte har så bra skott men på något sätt går bollarna in i alla fall.

Hon har tidigare spelat allsvenskt för både Lockerud och Falun. Hon är 24 år och siktar nu mot högsta serien.

Annons

– Det är klart. Jag spelar varje match för att vinna och självklart är målet att gå upp. Sen tänker jag att det är bra att ha förståelse för att det inte bara är att gå upp. Man behöver ha ett stabilt lag där man inte behöver värva till sig spelare utan att man har en grund att stå på. Det tycker jag att Växjö har och att de har en långsiktig plan för hur man ska gå upp. Självklart vill man gå upp direkt men man vill ju inte trilla ur direkt sen. Det är klart att det hade varit kul att få spela i SSL någon gång.

Vipers kommer att få ha tillgång till Mörk i minst två säsonger. Detta eftersom att den polisutbildning hon ska gå är tvåårig.

– Jag har skrivit på för två år och ska enligt planen flytta ned till Växjö den 9 augusti.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons