Annons

Mörläggningsgardiner och datorer i folkets park

Publicerad 30 mars 2016
Foto: Pontus Stenros, Smålandsposten
Foto: Pontus Stenros, Smålandsposten

Årets lan lockade ett 80-tal ungdomar till folkets park i Växjö. Lanet hålls för femte året i rad i samverkan med fritidsgårdarna runt om i kommunen och i samarbete med Värnamo folkhögskola och Wexnet.

– Tanken med lanet är att göra spelandet mer socialt. Gemenskapen blir större när man kan träffa andra spelare samtidigt som man har kul. Jag har själv spelat och lanat hela livet, säger Anton Björklund som studerar till fritidsledare på Värnamo folkhögskola till Smålandsposten.

Annons

Godis, läsk och korv fanns till försäljning i den mörklagda lokalen. Tanken är att lanarna ska kunna återhämta sina krafter i mörkret, om de skulle bli för trötta.

Under lanet hålls även turneringar i e-sporterna Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), League of Legends (LoL), Hearthstone och Super Smash Bros där vinnaren får prispengar och speltillbehör.

– Mest är det känslan att vara här och att få spela med kompisarna. Jag har tidigare varit på Dreamhack men det här är hur bra som helst med tanke på förutsättningarna i Växjö. Sen är det alltid kul att dela sina intressen med andra spelare och vara en del av gemenskapen spelare emellan, säger Axel Löfqvist, 15 år till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons