Annons

Nedflyttade Malo Bangura stabil i försvaret

Växjö • Publicerad 22 augusti 2018
Växjö United, bilden är från ett tidigare tillfälle.
Växjö United, bilden är från ett tidigare tillfälle.Foto: Andreas Nilelind

Dalvin Malo Bangura tillhörde en av Växjö Uniteds bästa spelare i Svenska cupen-mötet med allsvenska BK Häcken. Han hade en tuff uppgift som mittback mot motståndare som spelar på en högre nivå.

Dessutom huserade Malo Bangura som yttermittfältare förra säsongen och har det här året flyttats nedåt i banan.

Annons

– Men jag spelade mittback en del när jag var yngre, jag kan spela lite överallt på mitten och i försvaret, säger 19-åringen och fortsätter:

– Jag försökte göra allt som jag har lärt mig i år med att falla och försöka läsa spelet, tycker att jag skötte det relativt bra trots resultatet.

0-5 är inget ni behöver gräva ned er för?

– Nej, men jag tycker ändå att vi som lag hade kunnat göra det bättre. Jag förväntade mig inte att vi skulle vinna men vi kunde ha försvarat oss bättre.

– Det är den här nivån som vi vill vara på så i dag fick vi se svagheterna i vårt lag. Nu måste vi ta med oss det till seriespelet och även att vi leder med åtta poäng så måste vi fortsätta utvecklas oss. Vi lär oss av det här och låter inte detta sänka oss.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons