Annons

Nervpirrande jaktstart väntar för Noel Braun

Den fjärde och näst sista etappen av Femdagars i Åre blev en tävling vår lokala favorit Noel Braun nog helst vill lägga bakom sig så snart som möjligt. Med flera enkla misstag och lite otur kunde det blivit ett fall i resultatlistan, men Noel har fortfarande goda chanser på totalsegern.
Orientering • Publicerad 28 juli 2023
Även om Noel Braun inte fick till något topplopp på den fjärde etappen har han fortfarande siktet inställt på totalsegern när han går ut 27 sekunder efter ledaren på den avslutande jaktstarten.
Även om Noel Braun inte fick till något topplopp på den fjärde etappen har han fortfarande siktet inställt på totalsegern när han går ut 27 sekunder efter ledaren på den avslutande jaktstarten.Foto: Daniel Evaldsson

Förutsättningarna för Växjö OK:s Noel Braun inför den näst sista etappen var verkligen att han hade allt i sina egna händer. I totalställningen låg han på andra plats, men bara en sekund efter ledande norrmannen Martin Vehus Skjerve. Efter en stark inledning var Noel i ledningen på etappen efter ungefär en tredjedel av banan. Men då började problemen komma. På den sjätte kontrollen slarvar han med den sista finorienteringen in mot kontrollen och passerar bara ett tiotal meter norr om skärmen och fortsätter i terrängen. Innan misstaget är upptäckt och Noel är tillbaka till skärmen igen har det gått nästan en minut.

Till den nionde kontrollen, en svår kontroll i ett mycket detaljfattigt område, kommer Noel återigen lite snett och tappar ytterligare en minut innan han hittar kontrollen.

Annons

– Jag är inte alls nöjd med hur min tekniska form är just nu, men min fysiska form känns desto bättre, berättar Noel.

– På den trettonde kontrollen var det väldigt tätt och dålig sikt, och jag passerar bara några meter ifrån skärmen utan att se den, förklarar Noel.

Dagens räddning blev att även norrmannen i ledningen hade en hel del problem, och var endast 26 sekunder snabbare än Noel som var nästan två minuter efter dagens etappsegrare. Det gör att norrmannen kommer få gå ut 27 sekunder före Noel på fredagens avslutande jaktstart.

– Det är lite nervpirrande inför avslutningen, och jag hade såklart hoppats att jag haft en betryggande ledning inför jaktstarten. Men nu är det som det är, jag ska göra mitt bästa för att springa bra och försöka ta hem totalsegern, summerar Noel läget inför fredagen.

Bland de övriga lokala löparna så gjorde Clara Frick (D10), Rasmus Klevegård (H11), Alvin Lundgren (H15) och Ville Lindskog (H16), samtliga riktigt bra lopp på dagens etapp och placerade sig topp 10 i sina respektive huvudklasser. Bland dessa är det dock bara Clara (9:a) och Alvin (8:a) som går ut bland de tio första i sina respektive klasser på den avslutande jaktstarten.

Daniel Evaldsson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons