Annons

Niklas Ramirez vann guld i USA: ”Hade varit skam om vi förlorade”

Till vardags spelar han innebandy i Växjö Vipers.
I sommar vann han guld i USA med Florida Vikings.
– Det var planerat med det laget vi fick ihop, säger Niklals Ramirez.
Innebandy • Publicerad 11 augusti 2023
Niklas Ramirez, Växjö Vipers.
Niklas Ramirez, Växjö Vipers.Foto: Per Magnusson

Växjö Vipers Niklas Ramirez spelade under juli månad innebandy i USA. Han spelade i Florida Vikings i den nystartade ligan NAFL (North American Floorball Leauge). Det är andra året som ligan arrangeras.

Ramirez åkte över till USA i början juli för att umgås med sin pappa och sina syskon som bor där innan han mötte upp med laget i Orlando, Florida.

Annons

– Det var kul att spela där men där en en stor skillnad på spelnivån, säger Niklas Ramirez.

Vilken är den största skillnaden?

– Att det är lägre nivå och sämre kvalité på sporten.

NAFL, som har spelat två säsonger, satsar mycket på att få in importer för att både marknadsföra och utveckla ligan.

– Vi fick visa mycket om hur det skulle gå till och lära de andra i laget. Vi fick ge tips på hur de kan utveckla sporten och ligan. De startade ju förra säsongen så alla bitarna är inte på plats men de försöker sitt bästa.

I varje lag finns det ett krav på fyra amerikanska spelare men sedan fylls trupperna av majoriteten av europeiska spelare.

– I mitt lag var det hälften tjecker och hälften svenskar, förutom de fyra amerikanska spelarna. Importerna håller nivån uppe i ligan. Det fanns många spelare från SSL, allsvenskan och division ett.

Hur tyckte du att upplägget var med en sommarsäsong?

– Med tanke på att det är en ny liga är det bra med en sommarsäsong så man kan få in utländska spelare. Under hösten spelar jag i Växjö och jag skulle inte åka dit för att lira i den ligan som det ser ut idag. Men de har ju planer om att det ska bli en större så då blir det en annan sak.

Visiten i USA slutade med att Niklas Ramirez och Florida Vikings vann serien. I finalen mötte de Fresno Force och vann finalen 9–2.

Annons

– Det var planerat med tanke på vilket lag vi fick ihop, om vi vänder på det hade det varit en skam om vi inte hade vunnit.

Ramirez tror att sommaren i USA kommer hjälpa honom inför den kommande säsongen med Växjö Vipers eftersom han hunnit spela 6-7 matcher inför säsongen.

– Jag har värmt upp handlederna lite, säger han.

Hur tror du att säsongen med Växjö kommer att gå?

– Det är svårt att säga. Vi vet hur vi vill att den ska gå men om det räcker hela vägen får vi se. Vi har ett bra lag och en hungrig tränare som kommer med nya tankar och idéer och allt ser väldigt fint ut på träningarna. Jag tror att det kommer bli minst lika bra som förra säsongen, avslutar han med.

Manda ZanierSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons