Annons

Nordén: ”Det går bra nu”

Växjö • Publicerad 13 oktober 2018
Vipers.
Vipers.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö går som tåget i SSL. Trots segersviten är ”bara” en Vipers-spelare uttagen i landslaget.

Fem raka segrar. Det går bra nu, Växjö Vipers.

Annons

– Det är en skön rubrik det – ”det går bra nu”. Klart att det inte är jobbigt att gå upp på morgonen. Vi mår bra som grupp och den här starten är så klart jätteskön att vi har fått, säger tränaren Niklas Nordén.

På måndagen besegrade Växjölaget antagonisten Mullsjö på bortaplan med 9-4. Vipers har inlett SSL-säsongen med fem raka segrar. Det är tidigt än, men hur långt kan det här egentligen räcka?

– Ja, du sa det nästan själv, det är tidigt på säsongen än. Samtidigt ser vi fram emot fortsättning men med viss tillförsikt. Det kommer att komma en förlust även om jag tror att vi kan slå alla lag, så funkar det inte så på elitnivå att man vinner allt hela tiden. Vi har spelat fem omgångar och har inte ens börjat prata om slutspel. Det är klart att vi har ett mål och en vision med det vi håller på med. Men samtidigt kan vi inte flyga i väg. Det är ny match på söndag som vi ska hantera, gör vi inte det så förlorar vi.

Trots Växjö Vipers framfart i SSL så togs ”bara” Marcus Jonsson ut i den landslagstrupp som ska genrepa inför VM i Euro Floorball Tour (EFT) i oktober. Kanske borde fler Vipersspelare ha varit uttagna.

– Det är alltid svårt att kommentera landslagstrupper. Jag som går i en daglig verksamhet med mina spelare ser kanske tio potentiella landslagsmän, men det kanske handlar om att jag känner de så väl. Samtidigt tror jag att andra tränare också ser spelare i sitt lag som de känner väl. Man får känna viss förtröstan i att han kommer att ta VM-guld och den pressen får han leva med, för vi har två-tre landslag som är bättre än övriga världen. Vi får luta oss tillbaka och tro att rätt lag är uttaget, sen samtidigt är det klart att jag vill se fler Vipers-spelare, så är det ju.

Närmast tar Vipers emot Jönköpings IK på söndag i Fortnox arena.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons