Annons

Norska nyförvärvet bryter med Växjö DFF

Med mindre än en vecka kvar till den Damallsvenska premiären bryter Växjö DFF med nya mittbacken Joanna Baekkelund.
Växjö • Publicerad 24 mars 2023
Joanna Bækkelund lämnade Eskilstuna United för Växjö DFF. Nu väljer hon att bryta kontraktet med Växjö innan seriespelet ens hunnit starta.
Joanna Bækkelund lämnade Eskilstuna United för Växjö DFF. Nu väljer hon att bryta kontraktet med Växjö innan seriespelet ens hunnit starta.Foto: EMMA WALLSKOG

Försvarsspelaren kom till Växjö DFF från Eskilstuna United tidigare i vintras. Men nu säger Växjös sportchef Dennis Popperyd så här till klubbens hemsida:

– Det känns förstås jättetråkigt men detta är Joannas önskan, vilket vi har valt att gå med på. Vi bryr oss framförallt om människan och ibland behöver fotbollen få stå tillbaka. Det finns ingen som helst schism mellan någon part utan det är helt av privata skäl som vi behöver ta detta beslut. Joanna är en fantastisk person och spelare, och vi hoppas att hon kan återkomma till Växjö DFF någon gång i framtiden.

Annons

Även Joanna själv kommenterar det plötsliga uppbrottet från Växjö DFF på föreningens hemsida:

– Det är ett otroligt svårt privat beslut att behöva ta, men ett nödvändigt val för att komma tillbaka starkare. Växjö DFF är ett härligt gäng som jag kommer följa noga och heja på framöver. Jag är säker på att Växjö kommer visa att laget och klubben hör hemma i Damallsvenskan. Jag vill tacka alla i och runt klubben för all deras förståelse och medmänsklighet. Tack så mycket för nu.

Apropå frågan om Växjö DFF nu måste leta ny försvarare innan transferfönstret stänger i nästa vecka säger sportchef Popperyd:

– Vi håller ständigt koll på spelarmarknaden och tittar förstås lite extra på den frågan just nu.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons