Annons

Ny fotbollsfest i Linnéparken

Växjö • Publicerad 25 juni 2019
.
.Foto: MATILDA ELFGAARD

Växjö kommun sände inte VM-matchen mellan Sverige och Kanada som spelades under måndagskvällen. Men på lördag sänds kvartsfinalen mot Tyskland på storbildsskärm i Linnéparken.

– Det är roligt när vi har möjlighet att sända matcher som den här och vi vill kunna erbjuda det några gånger under så här stora mästerskap. Det är en härlig gemenskap och vi märker att Växjöborna uppskattar det, säger Anna-Karin Axelsson, tf förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Annons

Om Sverige går vidare till semifinal så måste kommunen eventuellt hitta en annan plats att sända matchen på. När den matchen spelas ges nämligen Scensommarkonserter i Linnéparken.

– Blir det vinst på lördag, ska vi undersöka om det är möjligt att sända semifinalen direkt efter att P4 kört liveradio på scenen, eller om vi behöver hitta en annan plats. Vi vill tipsa om att hålla utkik på kommunens webb och sociala medier för att hålla sig uppdaterad kring detta och andra evenemang vi anordnar i sommar, säger Anna-Karin Axelsson.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons