Ny seger för Vipers – är en vinst från SM-final

Växjö • Publicerad 13 april 2023
Växjös Manuel Maurer firar mål i den femte semifinalen mot Storvreta.Foto: PER WIKLUND

Växjö Vipers är en match från klubbens andra SM-final genom tiderna. Efter 5-4-segern mot Storvreta under torsdagskvällen leder Vipers semifinalserien med 3-2 i matcher.

Inför torsdagens match hade lagen tagit två hemmasegrar vardera. Växjö Vipers kom till Uppsala med målet att försöka bryta den trenden och lyckades.

Manuel Maurer inledde målskyttet i matchen i den första perioden, assisterad av Samuel Folkesson-Algman. I början av den andra perioden satte Tommy Bolin 2-0 till Vipers innan Storvreta bröt sin nolla. Men ettmålsledningen höll sig endast i 22 sekunder innan Vipers utökade ledningen till 3-1 genom Jesper Sankell. Samuel Folkesson-Algman missade därefter en straff och drygt en minut efter missen reducerade Storvreta.

I den tredje perioden satte Uppsalalaget 3-3 men Vipers tog ledningen på nytt efter att Felix Göthberg satt 4-3. Växjö Vipers såg ut att gå mot seger under ordinarie tid men med mindre än en och en halv minut kvar av den tredje perioden kvitterade Storvreta på nytt och matchen gick till förlängning.

I förlängningen avgjorde Linus Pettersson för växjö Vipers del. På lördag kväll spelas den sjätte SM-semifinalen. Då har Vipers chansen att säkra en finalplats.