Ny storseger för Växjö Vipers

Växjö • Publicerad 17 december 2022
Marcus Ekengren blev tremålsskytt.
Marcus Ekengren blev tremålsskytt.Foto: Per Magnusson

Växjö Vipers fortsätter att vara med i toppen av SSL-tabellen. Under lördagseftermiddagen besegrade Vipers Helsingborg på bortaplan med 8-1 och hakar på Falun och Storvreta som är en poäng före Växjö som är trea i tabellen.

Det var dock Helsingborg som inledde lördagens målskytte i den första perioden. Men tidigt i den andra perioden kunde Vipers kvittera och gå upp i en tvåmålsledning. Marcus Ekengren gjorde två mål och sedan satte Markus Jonsson 3-1. Växjö hade också bud på fler mål och i den tredje perioden ökade Vipers tempot.

I den sista perioden gjorde Vipers tre nya mål genom Felix Göthberg, Manuel Maurer och Anton Kidell. Helsingborg försökte få till en förändring i matchen genom att ta en timeout och senare också ta ut målvakten men Vipers visade prov på bra försvarsspel och kunde istället göra 7-1 genom Tommy Bolin och 8-1 genom Marcus Ekengren.

Växjö Vipers kom till spel utan stjärnor som Jesper Sankell och Niklas Ramirez.