Annons

Ny tränar-Pierre coachar i derbyt

Pierre Persson har lämnat. Pierre Fondin tar över. Första uppdraget för den nya Växjö DFF-tränaren blir ett tufft derby borta mot IFK Kalmar.
Publicerad 22 september 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Trots två veckors uppehåll i elitettan har det varit mycket snack om Växjö DFF. Succétränaren Pierre Persson hade utgående kontrakt i höst och valde att inte förlänga med klubben. Han hade först tankar att slutföra säsongen, men i fredags blev det klart att han lämnar direkt. Pierre Fondin, tidigare assisterande tränare, får nu huvuduppdraget under hösten.

– Det har varit lite rörigt, men som det är nu ser vi bara framåt. Kalmarmatchen är huvudfokus, säger Pierre Fondin.

Annons

Hur kommer det märkas att du tar över?

– Mycket kommer nog se ganska likt ut. Sen är vi olika personligheter. Det är väl det som kommer vara skillnaden.

Enligt Ove Dahl, ordförande i Växjö DFF, är Pierre Fondin också en av kandidaterna till huvudtränare även framöver.

– Jag tänker inte så mycket på det nu. Vi ska köra den här säsongen ut och ta nya diskussioner därifrån, säger Pierre Fondin.

Men först ska det allsvenska avancemanget säkras. Det kan ske inom en mycket snar framtid, men först väntar en av seriens tuffaste uppgifter, topplaget IFK Kalmar på bortaplan.

– Det kommer att vänta en väldigt tuff match. Kalmar har förlorat de två senaste matcherna och måste se till att vinna för att fortfarande vara kvar i kampen om andraplatsen. Känslan är bra. Spelarna är fokuserade. De vet vart de vill, säger Pierre Fondin.

Daniel Rydström

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons