Annons

Ny tränare för Växjö Vipers: ”Sätta damerna på SSL-kartan”

Martin Kosárek är Växjö Vipers Dams nya tränare.
– Mitt långsiktiga uppdrag är att hjälpa till med att sätta damerna på SSL-kartan, säger Martin Kosárek.
Innebandy • Publicerad 16 augusti 2023
Växjö Vipers.
Växjö Vipers.Foto: LENA GUNNARSSON

Martin Kosárek kommer från Tjeckien och började spela innebandy 1999. 2005 flyttade han till Prag för att spela innebandy på högsta nivån. Efter två år i högsta ligan avslutade han att spela och blev tränare istället.

2019 flyttade han till Sverige och Malmö när hans fru Tereza Urbankova började spelade i Malmö och SSL. Under tiden i Malmö tränade han Malmö FBCs damer i SSL under tre säsonger och herrarna en säsong i Allsvenskan.

Annons

Till Växjö Vipers säger Kosárek att han ser Vipers som en imponerande förening som visar potential i utvecklingen.

– Mitt långsiktiga uppdrag är att hjälpa till med att sätta damerna på SSL-kartan. Självklart har vi en lång resa framför oss men man måste jobba med hög ambition och driva sig framåt, säger Kosárek.

Vad tror du att du kan bidra med?

– Jag tror att mina styrkor ligger i spelförståelse och analys av motståndarna. Med dagens teknologi för sändningar kan man förbereda sig även mot spelmässigt bättre lag, och bryta deras mönster från grunden. Givetvis är filosofin att styra matchen på eget sätt.

Manda ZanierSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons