Ny trepoängare för Öster – Westermark tvåmålsskytt

Växjö • Publicerad 24 april 2023
Östers Jesper Westermark.
Östers Jesper Westermark.Foto: SUVAD MRKONJIC

Det blev under söndagen knappt 19 minuters spel innan snöfallet tvingade domaren att avbryta matchen mellan GIF Sundsvall och Östers IF i Superettan. Då ledde Öster med 1-0 efter att Jesper Westermark tagit hand om en retur och gjort mål i den 17:e matchminuten.

Snö vräkte ner över NP3 Arena i Sundsvall och matchen fick skjutas upp och återupptas med start klockan 13 på måndagen. Det blev en spännande match som Öster gick vinnande ur med 3-2. Segern är Östers fjärde raka den här säsongen och Växjölaget leder Superettan-tabellen efter fyra omgångar.

När matchen under måndagen återupptogs var det Öster som skapade flest chanser men Sundsvall som kvitterade till 1-1 efter några minuters spel i den återupptagna matchen. Resultatet stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken var knappt tolv minuter gammal när Öster tog ledningen på nytt genom Jesper Westermark. Sju minuter senare satte Niklas Söderberg också 3-1 till Öster.

Sundsvall reducerade några minuter senare men Öster höll undan och tog den fjärde segern på lika många matcher den här Superettan-säsongen.